21.november, neljapäev

Hommik algas hotellis hommikusöögiga.
Tänane päev möödus peamiselt koolis. Vaatasime nii koka- kui teeninduse tunde kus tunnis olid 3.semestri õpilased. 3.semestri õpilased tähendab seda, et nad on õppinud 1 aasta ja suvel on olnud 500 tundi praktikat. Praegu on neil käsil viimane 3.semester ja peagi lõpetavad. Esimese poole hommikust nägime kuidas kokaõpilased valmistavad ette 6-käigulist lõunasööki. Õpilased olid jagatud käikude kaupa meeskondadesse ja iga meeskond (3-4 õpilast) tegi oma käiku. Juhendas kokaõpetaja Luis. 
Luisi rõõmsameelsel juhendamisel valmisid: starter kohalikust linnulihavorstist ja juustust valmistatud frititud pallike koos sibulamoosi ja marineeritud punase sibulaga; rohelise hernepüree chorizo ja tomatikastme ning pošeeritud vutimunaga; soe eelroog kalast koosnes soolatud tursa confist, polenta moodi lisandiga (aga maisimanna oli peenem kui polenta puhul) ja karbid (vist südakarbid); pearoog küülikust koos lisandiga saiast (Portugali spetsialiteet) ning magustoit kõrvitsast ja kohalikust lambajuustust (ricota laadne juust)
Kell 10 algas teenindusõpilaste tund Paulo juhtimisel. Õpilased valmistasid ette lauad ja vajalikud vahendid. Huvitav oli jälgida kuidas toimus töö planeerimine. Üks õpilane vastutas kogu teeninduse juhtimise eest. Tema vastutas ka selle eest kuidas tööülesanded jaotada ja kõik see räägiti enne teenindusprotsessi algust läbi. Vestluse käigus õpilastega selgus, et Food and Beverage Management õpilased õpivad koolis erinevaid aineid sh suhtlemisoskust ja klienditeenindust, veini ja toidu sobitamist (enoculinary), miksoloogiat (jookide kokkusegamine), menüü kujundamist, restorani juhtimist jms.  Küsisime ka kuidas õpilasena tundub, kas kõik see mida koolis õpetatakse on ka vajalik. Õpilase vastus oli "poliitiliselt korrektne"st enamus aineid on väga vajalikud nii praegu kui ka tulevases töös ja mõnede ainete puhul saab nende vajalikkustest aru ilmselt tulevikus:)

Külalised saabusid kell 13.00. Ja siis algas teenindusprotsess koostöös köögiga. 





Ühesõnaga lugesime käigud kokku, saime 5? Aga Paulo rääkis six-course menüüst? Seega esimene käik oli aperetiiv (meile pakuti Portugali vahuveini või valget portveini).
Peab ütlema, et toidud olid väga maitsvad ja portsjoni suurused hästi tasakaalus. Lõunasöögil oli 23 inimest ja Paulo ütles, et rohkem ta ka kuidagi ei sooviks,sest siis juba ei suudaks ta olukorda võtta kui õppeprotsessi. Toitude juurde pakuti valget ja punast veini, ja desserdi juurde portveini. Külalisele, kes sellele lõunale tuleb, maksab see 15€.
Lõuna lõpus tulid saali ka kokad, kes küsisid toitudele tagasisidet. See pidi olema ka traditsioon, et kokad õpiksid toidust rääkima ning ka tagasisidet vastu võtma (ka kriitilist).
 Õhtupoolikul läksime linna avastama. Teepeal sattusime nägema protestijaid. Mille vastu täpselt protestiti, pole aru saada. Noori tugevaid mehi oli terve linn täis (ja hiljem ka paljud söögikohad, kus nad natuke õlut võtsid ja keha kinnitasid).





Tahtsime minna portveini degusteerimisele (Paulo soovitas koha) aga meie superorienteerumisvõimetele vaatamata, ei leidnud me seda kohta üles (tundus, et maja on remondis).

Otsingute lõpuks jõudsime Time Out Marketile. See on vanast turuhoonest ümberkujundatud ülisuur söögikoht, kus on palju erinevaid sööke ja jooke. Meie võõrustajad ütlesid, et sellel turul on igal Portugali (Lissaboni) kuulsamal kokal oma boks. Ja tõesti nii see ka kohapeal tundus. Sõime seal sama restorani boksist, kus eile käisime (Sea Me), austreid. Ikka olid head...
Tänase õhtu viimane sihtkoht oli taimetoidurestoran. Natuke otsisime ka seda :) Aga Pille telefoni ja Google Maps'i abil leidsime üles restorani Arkhe.










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

20.november, kolmapäev

23. november, laupäev

19.november, teisipäev